duminică, 28 august 2011

nimic nu este coincidenta pe lumea asta


Anul 1894 , undeva in Austria , intr un orasel , o vestita gihicitoare a timpurilor respective , madame Phitya efectueaza o serie de sedinte . Reputatia ei de a nu se insela niciodata , aduce la poarta ghicitoarei multa lume .Printre ei , un tanar functionar , sarac , trecut de prima tinerete usor , singur si trist , imprumuta bani sa si vada viitorul , in speranta unor vesti bune .Deci , merge tanarul nostru , cu bani de imprumut , ca nu era foarte ieftina o sedinta la madame Phitya , sa si vada viitorul .

Intra inauntru , vrajitoarea is consulta globul si spaima pe fata ei . Ea i spune inmarmurita de spaima urmatoarele : din cauza ta milioane de vaduve vor plange , milioane de orfani vor fi , multa lume isi va smulge parul din cap de durere .

Auzind asta , tanarul functionar , care nu facuse nimic in viata lui seminificativ , suparat pentru bani dati degeaba , pleaca dezamagit total de la vrajitoare .Se gandea mergand pe drum... eu , banal si modest , si trist ... sa fac toate astea , de buna seama vrajitoarea asta nu stie nimic , ba mai mult , e si nebuna .

Si mergand asa suparat pe strada , la un moment dat , pe caldaramul soselei , vede un copil cam la 5 anisori , care se juca in timp ce o trasura se apropia in viteza de el . Sare tanarul nostru , apuca copilul de o mana , si l trage din fata cailor .

Incruntat , striga la copil , ce cauti pe strada , cine esti , unde stau parinti tai ? Copilul speriat tace .La un moment dat , tanarul il intreaba cum se numeste , iar copilul i raspunde : ADOLF HITLER .

Fiecare pe lumea asta are un scop , un drum , o cale , un rost .... poate nu l stim tot timpul , dar el exista sigur .Nebanuite sint caile Domnului .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu